Skip to content

Takaisin

Perinteikäs painotalo sai jatkajat omasta perheestä

Katja Niinille ei ollut mikään itsestäänselvyys, että hän aloittaisi perinteikkään Kopio Niinin (nyk. Niini & Co Oy) johdossa. Ei, vaikka hän oli osallistunut isovanhempiensa perustaman perheyhtiön hallitustyöskentelyyn vuodesta 2002 alkaen.

”Olin töissä toisella toimialalla. Halusin hankkia arvokasta työkokemusta myös muualta. Ajatuksia oli useista eri urapoluista. Olin kuin tienhaarassa, josta voisin lähteä moneen eri suuntaan. Tiesin kuitenkin koko ajan hallituksen ansiosta, mitä yhtiössä tapahtuu”, Katja Niini sanoo. ”Yhtiön hallitus kysyi, olisinko kiinnostunut toimitusjohtajan tehtävästä. Isäni Rauli Niini oli tuolloin jäämässä osa-aikaeläkkeelle.”

Vuonna 2009 Katja Niinistä tuli toimitusjohtaja ja sisar Viivi Niinistä kehitysjohtaja. Viivi Niini työskenteli yhtiössä jo aiemmin.
”Henkisesti isä otti askeleita taaksepäin yrityksestä. Pallo oli siirtymässä eteenpäin”, Viivi Niini sanoo.

”Olimme jo aiemmin yrittäneet viritellä keskustelua siitä, haluaisiko isä joskus viettää eläkepäiviä, mutta hän vastasi mitä milloinkin. Se on helppo ymmärtää, kun yrittäjäpolku on perheyrityksissä elämän mittainen. Ilman yrittäjyyttä usein puuttuu jotain oleellista”, Katja Niini jatkaa.

Viiden sisaruksen perheessä ei Katja Niiniä pakotettu tai painostettu johtajapestiin. ”Kaikille on aina painotettu, että kouluttautukaa. Miettikää, mitä haluatte tehdä.”

Katja Niini ja hänen Viivi-sisarensa ovat kummatkin koulutukseltaan kauppatieteiden maistereita. ”Varsinaisesti sukupolvenvaihdoksesta keskustelu isän kanssa käynnistyi, kun kävimme kaikki yhdessä Perheyritysten liiton seminaareissa. Koemme saaneemme arvokasta tietoa niissä kerrotuista vertaistarinoista.”

Sukupolvenvaihdos kesti lähes vuoden ajan. Osittainen sukupolvenvaihdos sukuyrityksessä tehtiin vuonna 2017.

”Kun omistajanvaihdosta käsitelleet paperit oli allekirjoitettu, oli heti seuraavana päivänä oma tahto ja onnistumisen halu kymmenkertaistunut. En olisi sitä uskonut, koska olimme jo valmiiksi hyvin sitoutuneita yritykseen”, Katja Niini toteaa.

Niinit korostavat, että perheyrityksessä halutaan tehdä päätöksiä, jotka kestävät päivänvaloa kymmenienkin vuosien päästä.

”Haluamme vastuullisesti pitää huolta henkilökunnasta ja ympäristöstä. Jättää hyvä jälki tähän maailmaan”, Katja Niini toteaa.

Lue lisää Kauppalehdestä

 

 

Aihealue: Uutiset

Puhu painoa - lyhyt oppimäärä painotuotteiden sanastosta

Oletko tilaamassa painotuotteita, mutta osa tuotteisiin liittyvästä sanastosta on täyttä siansaksaa korvillesi? Vaikka painotalon työntekijät pyrkivät puhumaan asiakkaiden kanssa ns. arkikielellä, voi joukkoon eksyä jokunen pätkä ammattisanastoa. Kokosimme blogiin listan yleisimmin esiintyvistä termeistä, joiden tunteminen helpottaa asiointia painotalon kanssa. Nappaa termit muistiin!

Lue lisää

Haku päällä! Oletko sinä etsimämme IT-tukihenkilö?

Etsimme meille Niinille äitiysloman ajaksi IT-tukihenkilöä Helsinkiin työskentelemään n.25h/vko viikossa. Oletko sinä etsimämme aktiivinen ja ratkaisukeskeinen IT-asiantuntija? Lue lisää avoimesta työpaikasta!

Lue lisää

Ekologiset painotuotteet - onko sellaisia?

Vihreät arvot ovat tärkeitä kaikenlaisessa kuluttamisessa. Ekologisia valintoja ja toimintoja pyritään tekemään entistä enemmän kaikilla elämän osa-alueilla - niin myös yritysmaailmassa ja siellä lähes välttämättömissä mainosmateriaaleissa. Mutta voiko painotuote olla ekologinen? Tästä artikkelista voit lukea meidän vinkkejä siihen miten voit vaikuttaa painettavien mainostuotteiden ympäristöystävällisyyteen!

Lue lisää

Aloittava yrittäjä, kaikesta ei tarvitse selvitä yksin – tutustu painotalojen tarjontaan

Asteletko yrittäjyytesi ensimmäisiä askeleita? Paljon on tapahtunut, että olet päässyt tähän pisteeseen ja paljon tulee varmasti vielä tapahtumaan. Yrityksesi on nyt totta ja olemassa, mutta se ei kuitenkaan pelkästään riitä. Se pitää saada olemaan olemassa myös tuleville asiakkaillesi.

Lue lisää