Skip to content

Takaisin

#meniiniläiset Kia Hakala

Olen Kia Hakala, yksi Kopio Niinin graafisista suunnittelijoista. Tulin taloon reilu kolme vuotta sitten, ja siitä lähtien päiväni ovat täyttyneet sekä asiakastöistä että yrityksemme oman markkinointiosaston toimeksiannoista. Työni on pääosin erilaisten painotuotteiden taittamista. Teen jonkin verran myös kuvituksia ja kuvankäsittelyä, ja pikkuhiljaa kuvaan on astunut myös verkkototeutusten visuaalinen suunnittelu. Lisäksi olen mukana Kopio Niinin some-tiimissä ideoimassa ja tuottamassa visuaalista sisältöä.

Työprosessini alkaa tavallisesti siitä, että saan asiakkaalta tai markkinointipäälliköltämme toimeksiannon, josta ilmenee tilatun työn speksit, kuten käyttötarkoitus, koko, värillisyys ja arvioitu sivumäärä. Usein asiakkaalla on graafinen ohjeisto, joka ohjaa visuaalisten ratkaisujen tekemistä. Jos tilattu työ on esimerkiksi esite, ryhdyn rakentamaan taittopohjaa saamieni speksien ja graafisen ohjeiston pohjalta. Jos graafista ohjeistoa ei ole, määritän itse typografian, värit ja graafiset elementit asiakkaan toiveiden mukaan tai vaikkapa tämän verkkosivujen ilmettä hyödyntäen. Tärkeintä on, että suunnittelemani tuote on selkeästi yhdistettävissä kyseiseen asiakkaaseen.

Taittopohjaan lisätään asiakkaan toimittamat tekstit, kuvat ja mahdolliset muut elementit. Kun kaikki on suurin piirtein kohdallaan, toimitan asiakkaalle vedoksen. Asiakas joko hyväksyy sen tai ilmoittaa haluamansa muutokset. Vedoskierroksia käydään läpi, kunnes asiakas on tyytyväinen ja antaa painoluvan. Valmistan painoaineiston ja toimitan sen reproomme, jossa aineisto asemoidaan ja välitetään tuotantoon. Projekteja on käynnissä aina useampi kerrallaan ja ne etenevät yleensä pätkittäin, joten kyky organisoida ja aikatauluttaa on yksi tärkeimpiä ominaisuuksia tehtävässäni.

Vietän vapaa-aikani löllöttelemällä kissojeni kanssa, harrastamalla roller derbyä ja kehittämällä (ihan vapaaehtoisesti ja intoa uhkuen) ammattitaitoani. Mahdollisuuksien mukaan myös matkustelen. Lempikohteeni on Suomen kuumala eli Puumala, missä ovat juureni ja lähisukuni.

Yhteyden saat pirauttamalla numeroon 010 6803 497 tai viestittelemällä osoitteeseen kia.hakala@kopioniini.fi. Löydät minut myös LinkedInistä (https://www.linkedin.com/in/kiahakala/) ja työnäytteeni osoitteesta https://kiahakala.myportfolio.com/.

#pioniinit #meniiniläiset #paino_ideallesi #kopioniini

Aihealue: MENIINILÄISET