Hautajaiset ovat hetki, jolloin kokoonnutaan yhdessä muistamaan rakasta ihmistä ja hyvästelemään hänet viimeiselle matkalleen. Hautajaisohjelma on tärkeä osa tätä tilaisuutta – se ohjaa seremoniaa ja tarjoaa läheisille hetken hengähtää surun keskellä. 

Kokosimme esimerkin ohjelman rakenteesta, jonka avulla voit luoda perinteisen nelisivuisen hautajaisohjelman. 

Vainajan tiedot

Hautajaisohjelman etusivulle on tapana laittaa vainajan koko nimi, syntymäaika, kuolinaika sekä paikka. Tämä on tärkeä osa, joka kunnioittaa vainajaa. 

Esimerkki etusivusta:

Irma Ruokonen
1. tammikuuta 1943, Helsinki
22. helmikuuta 2022, Espoo

Jos haluat, voit lisätä tähän myös valokuvan vainajasta. Kuvaksi voi valita sellaisen, joka ilmentää hänen persoonaansa ja elämäniloa, tai vaihtoehtoisesti vaatimattomamman ja hillitymmän muiston.

Siunaustilaisuuden ohjelma

Ohjelman toiselle sivulle kootaan siunaustilaisuuden sisältö otsikolla “Siunaustilaisuus”. Tämä sisältää tilaisuuden kulun: papin puheet, mahdolliset laulut ja musiikkiesitykset, muistopuheet ja siunaustoimenpiteet. Tämä antaa läheisille ja ystäville selkeän rakenteen siitä, mitä odottaa ja milloin tapahtumat sijoittuvat.

Esimerkki toisesta sivusta:

Siunaustilaisuus
Alkusoitto
Kukkatervehdykset
Virsi 30
Siunaaminen
Virsi 338
Musiikkiesitys
Päätössoitto

Virret ja niiden sanat

Kolmannelle sivulle voi koota mahdolliset virret ja niiden sanat. Tämä auttaa vieraita osallistumaan yhteislauluun. Useimpien virsien ja laulujen sanat löytyvät helposti hakemalla kappaleen nimeä Googlen hakukoneesta.

Muistotilaisuus

Viimeiselle sivulle voi merkitä tiedot muistotilaisuudesta. Tämä voi olla yksinkertainen ilmoitus, jossa kerrotaan muistotilaisuuden sijainti ja alkamisaika. Voit myös halutessasi lisätä kutsuvan viestin, joka kehottaa ihmisiä osallistumaan muisteluun.

Esimerkki neljännestä sivusta:

Muistotilaisuus
Muistotilaisuus pidetään siunaustilaisuuden jälkeen kirkon kerhohuoneessa.

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita jakamaan muistoja ja hetkiä Maija Liisa Virtasen elämästä yhdessä läheisten kanssa. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa. 

Kun ohjelma on rakennettu tällä tavalla, siitä tulee selkeä ja lämmin muistotilaisuuden opas, joka auttaa läheisiä ja ystäviä seuraamaan tilaisuuden kulkua. 

Suunnittele hautajaisohjelma helposti verkkokauppamme suunnitteluohjelmalla

Hautajaisohjelman luominen voi tuntua haastavalta, mutta me haluamme tehdä siitä mahdollisimman vaivatonta. Verkkokauppamme helppokäyttöisen suunnitteluohjelman avulla voit itse suunnitella kauniin ja henkilökohtaisen hautajaisohjelman alusta loppuun. Voit lisätä ohjelmaan valitsemiasi kuvia, tekstejä ja koristeita sekä mukauttaa sivut juuri niin kuin haluat.

Hautajaisohjelma

(2)
From 0,00
Tutustu tuotteeseen