Uudelleenpiirtäminen ja automaattivektorointi

Kysy tarjous

Piirrämme rakennuspiirustuksesi joko kokonaan uudestaan tai hyödynnä automaattivektoroinnin etuja.

Piirrämme vanhat piirustuksesi kokonaan uudelleen niin, että suunnittelua voi jatkaa suoraan piirustukseen CAD-ohjelmalla. Uudelleenpiirretyn (käsin piirretyn) tiedoston päälle voi suoraan alkaa piirtää vaikka sähkö- tai LVI-suunnitelmia ilman, että kuvaa tarvitsee ensin korjailla. Uudelleenpiirretyissä DWG-kuvissa kaikki objektit ovat oikeilla tasoillaan ja tekstit ovat tekstejä. Näin jätät varsinaiseen suunnitteluun enemmän aikaa!

  • Piirtämiseen käytämme alan uusimpia CAD-ohjelmia.
  • Skannaamme uudelleenpiirrettävän paperi-/muovioriginaalin tai mikrofilmikortit TIF-formaattiin, joka ladataan DWG-tiedoston pohjaksi. Piirrämme kuvan AutoCadilla kokonaan uudestaan, skannatun kuvan mukaisesti ja mittoja hyväksikäyttäen. TIF-formaatti luovutetaan asiakkaalle lähtötiedoiksi.
  • Piirtoyksikkönä käytämme millimetriä.
  • Tallennamme tiedostot pyydettyyn AutoCadin DWG-versioon. Uudelleenpiirretty DWG-tiedosto on sellaisenaan valmis Cad-kuva, johon voidaan piirtää päälle vaikka LVI-suunnitelmat.

Jos paperi- tai muovialkuperäiseen on tarvetta tehdä muutoksia tai halutaan piirtää sähkö- tai LVI-suunnitelmat kuvan päälle, kuva kannattaa vektoroida eli muuttaa vektoriformaattiin. Vektoriformaatit käsittelevät kuvan kaikkia objekteja vektoreina ja niitä on siksi helppo muokata. DWG aukeaa monessa eri CAD-ohjelmassa.

Automaattivektorointi on paras vaihtoehto, kun vain osia piirustuksesta halutaan muuttaa

Automaattivektorointi tarkoittaa sitä, että skannattu rasterikuva muutetaan vektoriformaattiin. Lähtökohtana on siis aina jo valmiiksi skannattu kuva. Automaattivektoroitua tiedostoa voidaan käyttää, kun halutaan piirtää sähkösuunnitelmat, etenkin jos pohjaan pitää vielä lisäksi päivittää kohteeseen tehdyt muutokset. Automaattivektorointi on myös käyttökelpoinen, kun vain jokin tietty osa kuvasta pitää korjata, eikä haluta piirtää koko kuvaa uudelleen. Esimerkkinä tästä kerrostaloon tehtävät parvekelasitukset, jolloin vain osa kuvasta halutaan esittää millintarkasti. Paras laatu saadaan hyvälaatuisesta mustavalkoisesta originaalista. Vektoroitu tiedosto tallennetaan DWG- tai DXF-formaattiin.

Teemme myös käsinvektorointeja. Uudelleen käsin piirretty kuva on laadukas vektoritiedosto. Tasojärjestelmä sopimuksen mukaan.

Kysy tarjous "Uudelleenpiirtäminen ja automaattivektorointi"

"*" näyttää pakolliset kentät

Voit valita haluamasi toimipisteen (valinnainen)