Onneksi olkoon! Hääkutsujen painatus mielessä, joten olette aivan ehdottomasti ihanan ja kutkuttavan aiheen äärellä. Häiden suunnittelu on romanttinen yhteinen matka. Monet pitkään yhdessä olleet hääparitkin ovat sanoneet, että häiden suunnittelu on tuonut uudelleen perhosia vatsaan.

Hääkutsut ovat yksi tärkeä virstanpylväs häiden suunnittelun matkalla. Nyt myös loputkin vierasta saavat tietää ja juhlasta tulee jälleen hieman todellisempi. 

Mitä siis kutsuun kannattaa kirjoittaa?

Tärkeimmät tiedot hääkutsussa ovat tietysti hääparin nimet, hääjuhlan tai vihkimisen päivämäärä ja kellonaika sekä paikka. Yksinkertaisimmillaan kutsun voi pitää näin simppelinä.

Voit lisätä kutsun mukaan erillisen hääinfon, jossa on tarkempia ohjeita liittyen esimerkiksi:

 • Häihin ilmoittautumiseen
 • Saapumiseen
 • Majoitukseen
 • Pukukoodiin
 • Lahjalistaan tai lahjatilinumeroon
 • Ohjelmaan
 • Hääcrewn eli vaikkapa kaason tai bestmanin yhteystietoihin
 • Mitä muuta häävieraiden voisi olla hyvä tietää juhlaan liittyen

Mistä tilata kauniit hääkutsut?

Printtitalo Niinin verkkokaupasta voit helposti tilata kauniit ja sinun juhlasi näköiset hääkutsukortit sekä muut juhlaasi tarvitsemat painotuotteet. 

Missä vaiheessa hääkutsut kannattaa lähettää?

Hääkutsut kannattaa lähettää viimeistään 4-8 viikkoa ennen häitä. Hääkutsujen lähetysajankohta vaihtelee paljon juhlan luonteen, ajankohdan sekä vierasmäärän mukaan. Koska Suomen kesä on perinteisesti lyhyt. Kesähäissä kannattaa huomioida, että on paljon tapahtumia ja juhlia.

Erityisesti jos juhlavieraita on kutsuttu paljon, varmistat osallistujamäärän parhaiten lähettämällä kutsut ajoissa, noin 3-6 kk ennen hääjuhlaa.

Mikä on Save the Date -kortti?

Save the Date on hiljalleen Suomeen kantautunut tapa ilmoittaa hääjuhlan ajankohdasta hyvissä ajoin. Save the Date eli suomeksi sanottuna Muista päivämäärää -kortin voi hyvin lähettää jopa 6-12 kk ennen häitä. Tämä kortti voi yksinkertaisimmillaan olla kauniin mysteerinen ja sisältää esimerkiksi vain päivämäärän ja ajankohdan, paljastamatta enempää. 

Hääkutsujen painatus

Onko tulostettujen painotuotteiden tilaaminen häihin vaikeaa? Ei suinkaan! Onko sinulla jo valmis aineisto, klikkaa itsesi verkkokauppaan, lataa aineisto ja tilaa. Jos sinulla ei ole vielä aineistoa, voit luoda sen helposti käyttämällä Niinin suunnittelutyökalua, jonka löydät verkkokaupasta tuotteen alta. Suunnittelutyökalu kertoo automaattisesti tulostusalueen, löydät myös useita kuva- ja fonttivaihtoehtoja.

Näin suunnittelet ja tilaat hääkutsut

 1. Mene Niinin verkkokauppaan
 2. Valitse tuote, materiaali ja määrä
 3. Lataa aineisto TAI avaa suunnittelutyökalu
 4. Lisää tuote ostoskoriin
 5. Siirry kassalle