Warning: session_start(): open(/data01/virt115730/tmp/sess_e9da25d1926170fcfdd4b222b3df105c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /data01/virt115730/domeenid/www.niini.fi/htdocs/wp-content/plugins/netbase_solutions/core/core.php on line 388

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /data01/virt115730/tmp) in /data01/virt115730/domeenid/www.niini.fi/htdocs/wp-content/plugins/netbase_solutions/core/core.php on line 388
Rakennusalan yrittäjän muistilista | Painotalo Niini

Oletko rakennusalan yrittäjä ja kiire puskee päälle, kun on monta rautaa tulessa yhtä aikaa? Muistettavia asioita on niin paljon, ettei yksi pää riitä niiden listaamiseen. Tämän muistilistan avulla otat haltuun yhden rakennusalan osa-alueen eli tärkeät asiakirjat.

Kun kaikkea ei tarvitse tehdä itse, voi itse keskittyä muihin töihin. Lue millaisia asioita voit hoitaa osaavan painotalon kanssa.

Osaava painotalo auttaa rakentajaa

Rakennusalalla on paljon piirustuksia, lupapapereita sekä rakennustyömaille toimitettavia opasteita ja kylttejä. Mitä selkeämmin kaikki on hoidettu ja arkistoitu, sitä sujuvampaa on töiden eteneminen ja projektien valmistuminen. Monipuolinen painotalo auttaa tässä jokaista rakentajaa – tilaa rakennuspiirustukset ja opasteet siis meiltä!

1. Rakennuspiirustukset – CAD-tulostus ja kopiointi

Suttuisilla rakennuspiirustuksilla ei kukaan tee mitään, vaan rakennuspiirustusten tulee olla selkeästi tulkittavissa. Painotalosta saat tilattua rakennuspiirustukset juuri sellaisena kuin haluat: värillisenä tai mustavalkoisena, CAD-tulostuksella onnistuvat molemmat.

CAD-tulostus tekee erittäin tarkkaa jälkeä, jolloin jokainen pienikin yksityiskohta on helposti erotettavissa. Tarkka CAD-tulostus helpottaa piirustusten tulkintaa ja näin myös työvaiheet ovat helpompi ja nopeampi toteuttaa eikä väärintulkinnan vaaraa ole.

Laadukkaiden CAD-tulostusten ja kopioinnin lisäksi täyden palvelun painotalo myös sarjoittaa, pakkaa ja postittaa tarvittavat piirustukset halutessasi suoraan työmaalle. Helppo tapa keventää omaa työtaakkaa ja nopeuttaa töitä.

2. Rakennuspiirustusten uudelleenpiirtäminen

Rakennuspiirustuksissa on tyypillisesti niin sanotusti monta kerrosta. Itse rakennuksen lisäksi piirustuksista löytyy mm. sähkö- ja LVI-suunnitelmat, joiden tulee olla kaikille helposti luettavissa. Vanhoihin rakennuspiirustuksiin ei aina ole mahdollista piirtää sähkö- ja LVI-suunnitelmia suoraan, vaan ne pitää ensin piirtää uudelleen. Tällaisen uudelleenpiirretyn tiedoston päälle on mahdollista piirtää suunnitelmat ilman vanhan kuvan korjailua. Tämä helpottaa ja nopeuttaa itse suunnittelutyötä, kun kaikki tarvittava on jo valmiiksi paikoillaan piirustuksissa.

3. Automaattivektoroinnin avulla lisäät pieniä yksityiskohtia piirustuksiin

Uudelleenpiirtämisellä lisäät rakennuspiirustuksiin kokonaisia suunnitelmia, mutta automaattivektoroinnin avulla onnistuu pienien yksityiskohtien lisääminen tai muokkaaminen ilman, että koko kuvaa tarvitsee piirtää uudelleen. Tällaisia pieniä lisäyksiä voivat olla esimerkiksi pistorasioiden tai valaisinpaikkojen lisääminen. Automaattivektoroinnin avulla saa muokattua kuvaa millintarkasti ja pienellä vaivalla.

Painotalot tallentavat vektoroidun tiedoston DWG- tai DXF-formaattiin, jolloin tiedostot on helppo aukaista eri CAD-ohjelmissa.

4. Painotalon ylläpitämä projektipankki helpottaa tiedon jakamista

Asiakirjojen ja muiden tärkeiden tietojen pitää olla helposti löydettävissä ja muokattavissa. Projektipankki on paikka, johon tallennat kaikki projektiin liittyvät asiakirjat ja pidät tiedot helposti myös ajan tasalla. Painotalon ylläpitämää projektipankkia on helppo käyttää kaikkien projektiin osallistuvien toimesta, oli kyseessä sitten suunnittelija tai projektinjohto – sinä päätät kenelle annat pääsyn tiedostoihin. Tämä helpottaa töiden etenemistä ja tiedon jakamista, kun kaikki viimeisimmät tiedot löytyvät helposti yhdestä ja samasta paikasta.

5. Rakennustyömaalle toimitettavat varoituskyltit ja opasteet

Kun asiakirjat ja piirustukset on hoidettu kuntoon, on muistettava myös itse työmaa. Rakennustyömailla turvallisuus on kaiken a ja o, joten asianmukaisten työvälineiden ja -varusteiden lisäksi tulee turvallisuudesta huolehtia erilaisin varoituskyltein ja opastein. Mikä tahansa lappuviritelmä ei työmaalle ole sopiva, vaan opasteiden tulee kestää koviakin olosuhteita. Onneksi painotalojen valikoimasta löytyy niin ulko- kuin sisäkäyttöön soveltuvia materiaaleja, joihin tarvittavat tiedot voi painattaa.

Muistathan, että rakennustyömaalla olevat kyttien ja opasteiden tulee olla tarpeeksi suuria, jotta tieto on helposti luettavissa myös hieman kauempaa. Laadukas painotalo pystyy toimittamaan tuotteet suoraan työmaalle, myös isoina kyltteinä. Meiltä saat siis myös apua kylttien suunnitteluun.

Rakennusprojekteissa aika on rahaa – tilaa painotuotteet suoraan työmaalle

Kuten aiemmin on jo mainittu, voit monella tapaa helpottaa omaa työtaakkaa ja ulkoistaa osan rakennusprojekteihin liittyvistä työvaiheista osaavan painotalon käsiin. Painotalo Niinillä on vuosien kokemus rakennusalalla tarvittavien asiakirjojen, kylttien, piirustusten ja muiden painotuotteiden painamisesta.

Meiltä Niiniltä löytyy tarvittavaa asiantuntemusta niin materiaaleihin kuin tarvittaviin asiakirjoihin. Asiantunteva henkilökunta auttaa mielellään kaikissa painotuotteisiin liittyvissä asioissa – ota yhteyttä!