Painotuotteet tarjoavat usein ensikosketuksen yritykseen. Oli kyse sitten käyntikortista, flyerista, ulkomainonnasta tai teippauksista, painotuotteet luovat mielikuvaa. Ensivaikutelma tehdään vain kerran – siksi ei ole yhdentekevää, millaiset painotuotteet yrityksellesi tilaat.

Hyvä ennakkovalmistelu ja huolellinen suunnittelu takaavat, että painotuotteet välittävät oikeanlaista mielikuvaa ja palvelevat yrityksenne tarpeita. Lue alta muistilistamme, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen painotuotteiden tilauspainikkeen painamista.

Millaiseen käyttöön painotuote tulee?

Painotuotteen tilaaminen alkaa aina sen käyttötarkoitusta pohtimalla. Onko kyseessä esimerkiksi messuilla jaettava paperimateriaali vai pidempiaikaiseen käyttöön tarkoitettu banderolli? Ulkotiloihin sijoitettavat tuotteet vaativat erityistä huomiota materiaalivalintojen osalta. Pohdi myös, tuleeko painotuotteen olla kiinnitettävissä ja millaiseen seinämateriaaliin – esimerkiksi karhea seinäpinta vaatii vahvemman kiinnityksen kuin sileä, joten myös painomateriaalin tulee olla vankempaa tekoa.

Paljonko painotuotteita on sopivasti?

Painotuotteiden määrä vaikuttaa paitsi kustannuksiin myös ympäristöön. Kun painotuotteiden kappalemäärä mietitään huolellisesti, vähennetään hävikkiä ja näin ollen ympäristökuormitusta.

Painotuotteita valitessa kannattaa myös pohtia, voisiko painotuote sopia useampaan kuin yhteen käyttötarkoitukseen sekä ovatko kertakäyttöiset painotuotteet aina tarpeen. Esimerkiksi messubanderolli voi muina aikoina olla mainiosti esillä liiketiloissa, ja paperiflyereiden sijaan messuilla voi jakaa käyttöön tulevia mainoslahjoja.

Varmista painoaineiston painokelpoisuus

Hyvän painojäljen saamiseksi tulee painotuotetta varten tehdyn materiaalin olla tarpeeksi laadukasta. Huomioithan ennen materiaalin lähettämistä esimerkiksi kuvien tarkkuudet ja resoluution, jotta kuvanlaatu pysyy hyvänä vielä painettaessa. Varmista myös painotalolta, millaisessa muodossa tiedostot ja niiden värikoodit tulee toimittaa, niin säästät aikaa ja vaivaa.

Mikäli kaipaat apua sopivien painotuotteiden valinnassa ja suunnittelussa, ota rohkeasti yhteyttä.

Kuka jeesaa? No Niini