Syyskuussa pikkujoulujen järjestäminen kuulosti vielä mukavalta idealta piristää työyhteisön arkea. Mutta sitten tulivat loppuvuoden työkiireet ja joulujuhlan järjestäminen jää iltatöiksi? Tässä muutama vinkki, jonka avulla luot pikkujoulujuhlaan mukavan tunnelman helposti ja vaivattomasti!

Pikkujoulut ovat fantastinen tapa juhlistaa kulunutta vuotta ja pitää hauskaa yhdessä. Tärkeintä on, että pikkujoulut ovat juhlijoidensa näköiset järjestetään ne sitten työpaikan omissa tiloissa tai vaikkapa ravintolaivassa.

1. Budjetti, juhlapaikka ja kutsut

Kun pikkujoulujen budjetti ja juhlapaikka on valittu, kannattaa kutsut lähettää ajoissa. Lähetetäänkö kutsut sähköpostilla vai olisiko tänä vuonna paikallaan luoda juhlantuntua jo ennakkoon kutsukortilla

Pikkujoulujuhlijat koostuvat työyhteisön erilaisista persoonista, ota siis jo juhlan suunnitteluvaiheessa huomioon erilaisten ihmisten tarpeet ja toiveet. Hyvä ja toimiva tapa on järjestää pieni kysely toiveista pikkujoulujuhlaa kohtaan. Toivotaanko teemajuhlaa vai toimiiko pukukoodina aina tyylikäs musta.

 

2. Menu ja koristelut

Tarjoilut ovat monille se juhlien suola ja koristeluilla viimeistelet tunnelman. Juhlapaikasta ja juhlan luonteesta riippuu millainen tarjoilu pikkujouluissa on. Jos tarjoiluun kuuluu tapas- tai cocktail-tyyppisiä sormiruokia, voi menun tai drinkkilistan hyvin asettaa vaikkapa suoraan noutopöydälle. Jos taas tilaisuudessa on tarkoitus ruokailla pitkän kaavan mukaan, ruokalista voi löytyä jokaisen kattauksesta tai pöytäkolmioina.

Personoidut lasinaluset voivat ovat hauska silaus kattaukseen tai niihin voi piilottaa vaikkapa jonkin hauskan ohjelmanumeron. Erilaisia kylttejä voi käyttää opasteina tai istumajärjestyksenä (jos esimerkiksi tiimeille on osoitettu tilaisuudessa istumapaikat).

 

3. Ohjelmanumerot ja lahjat

Ohjelmanumero, joka sopii kaikkiin juhliin – photobooth tai tilaisuudessa kiertävä kuvauskehys. Kuvat voi ottaa puhelimilla tai Polaroid-kameralla, jolloin muutkin vieraat voivat heti katsella kuvia.

Onko juhlassa muuta ohjelmaa tai juontoja, jolloin tarvitaan tietysti juontokortteja. Pikkujoulujen klassikko on tietysti palkitsemiset joko muodollisemmin tai sitten enemmän tai vähemmän kieli poskella. Diplomit ja kunniakirjat sopivat muistoksi molempiin tyyleihin.

Muista henkilökuntaa esimerkiksi glögipullolla, joka on paketoitu personoituun pullokassiin

Mukavia pikkujouluja!