Skip to content

Takaisin

#meniiniläiset Heikki Juvonen

Olen Heikki Juvonen, Hessuksikin kutsuttu Kopio Niinin laatupäällikkö. 55 vuotta mittarissa, hyvin pidetty, pikkuvikainen. Takana 38 vuotta graafista alaa eri tehtävissä, joista kymmenen viimeisintä Kopio Niinillä. Nykyiset työtehtäväni ovat hyvin monimuotoisia. Käyntikortissani lukee laatupäällikkö, mutta vastaan myös yrityksen ympäristöjärjestelmien ylläpidosta ja tietosuoja-asioista. Tyypillistä työpäivää ei ole. Viimeisimpänä suurena projektina on ollut ISO9001-sertifikaatin laajentaminen siten, että se kattaa yrityksen kaikki toimipisteet. Projekti saatiin juuri äskettäin päätökseen, kun sertifiointiyritykseltä tuli myönteinen päätös. Alun perin laatujärjestelmä dokumentoitiin kattamaan vain päätoimipisteen toiminnot mutta hyvin pian havaittiin, että kaikkien aluepisteiden saaminen saman sertifikaatin alle ei ollutkaan mahdoton tehtävä, koska toiminnassa käytetään samoja työkaluja toimipisteestä riippumatta. Vuosiarvioinnin yhteyteen ajoitettu sertifikaatin laajennus on kuitenkin edellyttänyt useita kartoituskäyntejä ja sisäisiä auditointeja kaikissa aluepisteissä.

Laatujärjestelmän laajentaminen, ylläpito ja kehittäminen on jatkuvaa työtä, tosin pääpaino on aina auditointia edeltävinä kuukausina. Vastaan osittain myös toimittajien ja alihankkijoiden kartoituksesta, teen auditointikäyntejä ja seuraan toimittajien suorituskykyä ja hintatasoa. Johtoryhmässä vastuullani on omaan työnkuvaani liittyvien kokonaisuuksien raportointi ja johtoryhmässä esille tulleiden laatujärjestelmään vaikuttavien toimintojen dokumentointi. Lisäksi toimin mentorina kahdelle opiskelijalle yrityksessämme käynnissä olevassa tuotekehittäjän erikoisammattitutkintoon johtavassa oppisopimuskoulutuksessa. Arvioin ja opastan kulloinkin käynnissä olevissa projekteissa.

Harrastuksen kohteina ovat mm. kesämökki, valokuvaus, lukeminen, elokuvat ja lähes kaikki tekniikka. Joka toinen keskiviikko odotan Tekniikan Maailman ilmestymistä kuten pikkupoikana Aku Ankkaa. Oman lukunsa ansaitsisi kuitenkin rakas harrastukseni merenkulku ja kaikki siihen liittyvä. Koko ikäni merellä liikkuneena ja vapaaehtoista meripelastusta vuodesta 2006 aktiivisesti harrastaneena, olen nähnyt ja kokenut monta myrskyä, teknistä murhetta ja karilleajoa mutta nähnyt myös monta helpottunutta ilmettä, kun apu saapuu paikalle. Toimin lisäksi kouluttajana Meripelastusseuran valtakunnallisilla kursseilla. Harrastus ja sitä kautta solmitut ystävyyssuhteet toimivat erinomaisena vastapainona työlle, merellä ei ole mitään mahdollisuutta miettiä työhaasteita.

#pioniinit #meniiniläiset #paino_ideallesi #kopioniini

Aihealue: MENIINILÄISET

Puhu painoa - lyhyt oppimäärä painotuotteiden sanastosta

Oletko tilaamassa painotuotteita, mutta osa tuotteisiin liittyvästä sanastosta on täyttä siansaksaa korvillesi? Vaikka painotalon työntekijät pyrkivät puhumaan asiakkaiden kanssa ns. arkikielellä, voi joukkoon eksyä jokunen pätkä ammattisanastoa. Kokosimme blogiin listan yleisimmin esiintyvistä termeistä, joiden tunteminen helpottaa asiointia painotalon kanssa. Nappaa termit muistiin!

Lue lisää

Haku päällä! Oletko sinä etsimämme IT-tukihenkilö?

Etsimme meille Niinille äitiysloman ajaksi IT-tukihenkilöä Helsinkiin työskentelemään n.25h/vko viikossa. Oletko sinä etsimämme aktiivinen ja ratkaisukeskeinen IT-asiantuntija? Lue lisää avoimesta työpaikasta!

Lue lisää

Ekologiset painotuotteet - onko sellaisia?

Vihreät arvot ovat tärkeitä kaikenlaisessa kuluttamisessa. Ekologisia valintoja ja toimintoja pyritään tekemään entistä enemmän kaikilla elämän osa-alueilla - niin myös yritysmaailmassa ja siellä lähes välttämättömissä mainosmateriaaleissa. Mutta voiko painotuote olla ekologinen? Tästä artikkelista voit lukea meidän vinkkejä siihen miten voit vaikuttaa painettavien mainostuotteiden ympäristöystävällisyyteen!

Lue lisää

Aloittava yrittäjä, kaikesta ei tarvitse selvitä yksin – tutustu painotalojen tarjontaan

Asteletko yrittäjyytesi ensimmäisiä askeleita? Paljon on tapahtunut, että olet päässyt tähän pisteeseen ja paljon tulee varmasti vielä tapahtumaan. Yrityksesi on nyt totta ja olemassa, mutta se ei kuitenkaan pelkästään riitä. Se pitää saada olemaan olemassa myös tuleville asiakkaillesi.

Lue lisää